SITE UPDATE: 06 januari 2021

SUZUKI GT750 A

SUZUKI GT750 - A (1e TOELATING 24-03-1976)


STATUS FOTO: SUZUKI GT750 GEREED 28 mei 2011 (klik voor foto op originele grootte)
 

2009


Praktisch gezien is dit de SUZUKI GT750 waar Janneke op gaat rijden.
Deze SUZUKI GT750 heeft helaas geen "matching numbers"!
Met het zoeken op internet naar een SUZUKI GT750 vond ik de onderstaande motor in Almelo. Uit de data van de advertenties bleek dat deze GT750 al maanden op het internet te koop werd aangeboden. Helaas stond bij de gevonden advertentie geen foto's. Verder zoeken vond ik dezelfde GT750 met foto's. Op de foto's zag de GT750 er zeker goed uit, helaas heeft de ervaring geleerd dat als je het aangeboden voertuig in het echt gaat bekijken je bedrogen uit kan komen. Wij besloten om de GT750 te gaan bekijken in Almelo, daarbij hebben wij direct onze motor aanhangwagen meegenomen. De status van de motor was dat deze een aantal jaren had stilgestaan. Door het achterstallige onderhoud is het zeker niet aan te raden om er mee te gaan rijden. De SUZUKI GT750 was inderdaad net als de foto liet zien, in een redelijke staat met wel behoorlijke gebruikers sporen. Helaas kon de motor niet lopend getoond worden het luchtfilter en de carburateurs waren verwijderd. Ik heb daarbij verzuimd om het cilinderbok te inspecteren.
Door de staat van de motorfiets, netjes en compleet, en de indruk die wij hebben gekregen van de toenmalige eigenaar hebben wij de SUZUKI GT750 toch meegenomen. Na het betalen en het overschrijven terug naar Friesland met en SUZUKI GT750 rijker.
 

STATUS dd 22 augustus 2009: Suzuki GT750 in redelijke staat!

Klik op de foto hiernaast om de SUZUKI GT750 in detail te bekijken. Praktisch gezien hebben wij aan het uiterlijk niet veel hoeven doen, het chroomwerk hebben wij alleen even extra gepoetst.
De tank bevat een aantal gebruikers deuken en deze gaan wij t.z.t opknappen door de tank opnieuw over te spuiten.
Wel vonden wij veel achterstallig en stilstaan onderhoud. Gelukkig is dit met veel sleutelwerk en tijd op te lossen.
Thuis aangekomen nieuwsgierig of de GT750 wilde lopen. Eerst de compressie gemeten, je weet dan al gauw de status van het cilinderblok. Alle cilinders OK, driemaal 8bar. Al gauw bleek na het overstromen van de rechter carburateur dat deze eerst schoongemaakt moesten worden. Alle carburateurs zijn uit elkaar gehaald en schoongemaakt. De carburateurs weer achter op het cilinderblok gemonteerd en al snel bleek dat de rechter cilinder niet mee kwam. Ondanks dat kregen wij wel de indruk dat de motor wel goed liep. Waarom de rechter cilinder niet mee kwam was niet duidelijk, alles was nagekeken en opnieuw afgesteld:
Ontsteking, afgesteld, corrosie weggehaald tussen de elektrische aansluitingen, kabels gewisseld, en kabels beter gemonteerd, bougies gewisseld, carburateurs schoongemaakt, vlotters afgesteld, gesynchroniseerd.
Nog steeds niets, na een tip om een vloeistof in de carburateur te spuiten van de betreffende cilinder bleek al snel dat we het probleem moesten zoeken in de brandstof toevoer.
Ik heb daarbij een compleet carburateur samenstel van mijn restauratie GT750 gewisseld. En zie daar nu kwam de rechter cilinder wel mee. Na even wikken en wegen heb ik de carburateur gemonteerd van mijn restauratie GT750.
20 maart 2010,
Bij het wisselen van deze carburateurs kregen wij een teleurstelling te verwerken;
er was aan het cilinderblok zo veel GEVIJLD dat de randen voor de rubberstops doorgevijld waren welke vervolgens weer dichtgelast waren. Tevens waren de tussenschotten van de inlaatpoort zo dun dat deze mogelijk af kunnen breken met alle gevolgen van dien. Ondanks dat deze motor nu redelijk loopt, zal het duidelijk zijn dat deze nimmer optimaal zal lopen met de originele carburateurs,
 

 

Dit is al duidelijk geworden omdat de motor wel 5 minuten op de choke moet staan voordat deze fatsoenlijk wil lopen na de koud start.

Foto links: foto in origineel formaat, klik om elk detail te ontdekken, het tussenschot is erg dun en de rand is weer dichtgelast omdat er
TE VEEL was gevijld.
Onbegrijpelijk dat aan een dergelijk duur cilinderblok wordt gevijld, de SUZUKI GT750 rijdt al ruim 210km/h!
 
De motor van deze GT750 loopt maar niet zoals het behoort te lopen, in vergelijking met een andere GT750 loopt deze motor echt beroerd. Je hoort alle lagers janken en de motor loopt echt rauw en zeer onregelmatig. Zie en hoor de beide YOUTUBE links.
 
 
Wij besloten het cilinder blok te vervangen, wij hebben inmiddels een als nieuw gebruikt cilinderblok op de kop kunnen tikken, nadat wij een proefrit hebben gemaakt, zullen wij het cilinderblok omruilen. Daarbij zullen wij tevens nog repareren, speling op de lagers van de ontstekings nok, olie lekkage aan het koppelingsdeksel, versnellingsbak olie vervangen (80W90) en de koelvloeistof vervangen.
Verder moesten de voorremmen gereviseerd worden, de hoofdrem cilinder en de beide remklauwen, de ketting en tandwielen zijn vervangen. Ook is een nieuwe accu geplaatst.
Deze SUZUKI GT750 staat er nu behoorlijk goed bij, dit voor wat betreft het uiterlijk.
 In de toekomst zullen wij nog enkele zaken aan de GT750 opknappen en verbeteren.

OLIE LEKKAGE

Kort geleden kwamen wij tot de ontdekking dat het motorblok gewoon olie lekt, zonder dat er een meter mee gereden was. Zeer merkwaardig. Inspectie van het motorblok, deed ons weer schrikken: Het motorblok lekt gewoon daar waar het kan lekken. Het ziet er naar uit dat er ook nog een gat in het onderste blokschaal zit.
20 maart 2010,
Oh een gat, dichten wij even met kit! PRUTSERS DUS!
Wij besluiten om het motorblok van deze GT750 te vervangen, daarbij willen wij geen onderdelen van het huidige blok gebruiken.


Inmiddels zijn wij begonnen met het verzamelen blok delen voor deze SUZUKI GT750. Zoals aangegeven is het motorblok erg slecht en lekt aan alle kanten olie, wat onzichtbaar was bij de aankoop.

Daarnaast heeft een aantal zaken ons doen denken dat er met het motorblok is ge-raced. 
Dit heeft ons besloten om een ander nieuw motorblok samen te stellen, te reviseren en voorzien van een vrij nieuw cilinderblok. Helaas gaat dit ook weer erg lang duren en en erger nog dit kost heel veel geld. Het motorblok zoals dat er bij aankoop van deze GT750 onder zat zullen wij geheel compleet laten en in zijn geheel uit de motor demonteren.
 


De cilinderkop is in de verbrandingsruimte schoon gemaakt en gepolijst.

Foto's onder, het motorblok is glas gestraald en ziet er weer keurig uit. Nu alle onderdelen weer monteren, alle lagers en keerringen zijn vervangen.
Het assembleren van de cilinderkop. De schroefdraad voor de bougies zijn gecontroleerd en schoongemaakt.
Omdat de vorige eigenaar van het revisie motorblok aan gaf dat deze motor een warmloper heeft gehad is er een nieuwe thermostaat gemonteerd.


 
De blokdelen zijn in de loop der jaren verzameld en komen nu mooi van pas. Als het blok geheel gemonteerd is, is het echt een nieuw motorblok. Er wordt een gereviseerde krukas gemonteerd.

Na het monteren van de gereviseerde krukas, konden de blok delen weer op elkaar. Alles zorgvuldig te hebben gecontroleerd de pas vlakken ingesmeerd met vloeibare pakking. Erg rubberig geheel je vingers komen er helemaal onder te zitten.
Maar goed het is nodig. Het aantrekken van de blokbouten met het juiste aanhaalmoment
gaf nog even problemen, maar op het internet zijn genoeg conversie sites te vinden. Het resultaat is op onderstaande foto's te zien.
 
De oliepomp met leidingen zijn geïnstalleerd, de pomp wordt voor het starten nog gedemonteerd en de olieleidingen doorgespoten met de tweetakt olie, dit om de krukas lagers en de cilinders van voldoende olie te voorzien. Ik heb bewust een lichtere kleur tweetakt olie gebruikt, in het tweetakt olie tankje komt de CASTROL TTS tweetakt olie, welke rood van kleur is. Als nu zo meteen de motor wordt gestart is duidelijk de werking van de olie pomp zichtbaar, de olie leidingen zullen zich vullen met rode olie! Als de oliepomp én de olieleidingen OK zijn is dit duidelijk zichtbaar. Ooit heb ik problemen gehad met één van de olieleidingen, voortdurend was de linker leiding gevuld met lucht. Vervanging van de leidingen gaf de oplossing.
Na wat gemor met de veer van de kickstarter kon ik toch verder met de koppeling.



Alle zaken van de koppeling weer grondig gereinigd en tenslotte gemonteerd. Ook in de koppeling zit een lager welke is vervangen.
Nadat de koppelingskant volledig is afgemonteerd kon ook hier het deksel er weer op.
De keerring voor de kickstarter is vervangen zodat er weinig kans op olie lekkage is.
Voordat alle deksels worden gemonteerd wel alles grondig met Scotch Brite opschuren en daarna polijsten. Dan wordt het echt mooi motorblok. Het resultaat is hieronder te zien.
 
Ook hier weer alle originele SUZUKI GT750 schroeven gebruikt om de deksels te monteren.
Rest ons nu nog het monteren van het cilinderblok. In eerste instantie hadden wij een gebruikt cilinderblok gekocht voor gebruik bij dit motorblok. Op de een of andere manier stond ons dit cilinderblok bij nader inzien tegen.
Neen wij gaan toch voor een gereviseerd cilinderblok. Helaas is het moeilijk om een goed en schade vrij cilinderblok te vinden, het moet lonen om hier veel geld in te investeren voor het boren en honen, daarbij het plaatsen van nieuwe zuigers.
Een gebruikt cilinderblok hadden wij inmiddels gevonden, één uitlaat draad was opgeboord naar M10, dit zou geen probleem opleveren, een ander uitlaat gat had nog net een randje M8 maar daar was zeker de mogelijkheid dat dit restje draad er uitgetrokken zou worden. In dit gat is een heli-coil gemonteerd. Op de marktplaats, lang leve de marktplaats, vond ik een compleet zuigersetje met de eerste overmaat. Het cilinderblok is bij mij in de buurt bij een GT rijder geboord en gehoond. Dit is dan ook weer een volledig nieuw cilinderblok wat nog ingereden moet worden. Nu nog het cilinderblok op het motorblok monteren, daarna alleen nog het motorblok in zijn geheel wisselen, afstellen, met vloeistoffen vullen, en rijden.

 

STATUS dd 14 maart 2010: MOTORBLOK PERIKELEN

Bij het monteren van de krukas merkte ik dat het meest linkse krukas lager niet in de LOCK terechtkwam, eenvoudig gezegd deze krukas paste niet goed in de lagerschalen van de carterdelen. In overleg met onze T en GT specialist heb ik het genoemde lager iets naar buiten getrokken. Het was nu mogelijk om de krukas te monteren zoals dat moest.
 
Bij het motorblok (in onderstaande) kwam ik tot de ontdekking dat de cick-starter ontkoppelhaak welke aan het onderste carterdeel van het motorblok is gemonteerd met twee M6 kruiskopschroeven, niet goed vast zat. Van dat motorblok zat één van de schroeven los.Vanzelfsprekend zette mij dat aan het denken met het oog op het bovenstaande motorblok, ik had deze schroeven niet gecontroleerd. Na lang wikken en wegen, ondertussen zijn wij verder gegaan met de GT750 van Bettiena, besloten wij om toch maar weer het motorblok te openen en deze schroeven te controleren.
Gelukkig maar!
Beide schroeven zaten los. (zie rode pijlen) Ik wil mij niet voorstellen wat er was gebeurt als wij dit niet hadden gecontroleerd en dat uiteindelijk de schroeven waren uitgelopen. De schroeven zijn nu vastgezet met borgvloeistof en de slagschroeven draaier.
Vervolgens hebben wij het motorblok weer in elkaar gezet. Wij wilden verder gaan met het monteren van het nieuwe cilinderblok. Voordat dit cilinderblok wordt gemonteerd is het nodig om de carters onder de krukas rijkelijk van olie te voorzien. Met name alle LAGER delen worden voldoende met tweetakt olie ingespoten. 
Voor de eerste droogloop (motor niet aan en starten met de startmotor)  kunnen de lagers gesmeerd worden. Tijdens het in oliën kwam ik tot de ontdekking dat de krukwangen van de linker cilinder wel heel dicht tegen het bovenste carterdeel liep. Na meting met de voelermaat leverde dit een waarde op van minder dan 0,2mm.(voelermaat 20)



Voorstellende dat de zachte materialen ook nog uitzetten als de motor loopt en warm wordt, voelde ik aan dat de krukwangen vervolgens tegen het bovenste carter deel zou aanlopen. Het laten zitten van DEZE krukas zou zeker problemen opleveren.
Na overleg is besloten om deze krukas opnieuw uit te bouwen zodat deze op de carterdelen uitgelijnd kan worden.
 

STATUS dd 20 maart 2010: HET SLECHTE MOTORBLOK UITGEBOUWD


Vandaag zijn wij begonnen met het demonteren van het oude en defecte GT750 motorblok uit het frame. Het nieuwe  motorblok met de krukas problemen is inmiddels weggebracht om de krukas op de carterdelen uit te lijnen. Helaas moeten wij daarop wachten. Gelukkig hebben wij het uitbouwen van een GT750 motorblok enige tijd geleden al eens eerder gedaan en in een ommezien stond het motorblok naast het frame.
Helaas moesten wij weer concluderen dat er prutsers  aan deze motorfiets hadden gewerkt, de bekabeling van het blok liep niet zoals dat normaal hoort te lopen, dus het blok bleef weer hangen op de bekabeling achter een dwars buis van het frame.
Tja en dan sta je daar in onmacht te prutsen!

STATUS dd 17 juli 2010: OPNIEUW MOTORBLOK PERIKELEN

Het lijkt of wij het nieuwe motorblok niet onder deze SUZUKI GT750 mogen monteren. Het blok is opnieuw geheel gedemonteerd. De gereviseerde krukas was niet goed, het rechter BIG-end had na revisie nog speling wat na inbouw te horen was met een harde klinkende tik in het motorblok. Dat wij daar niet mee willen rijden is duidelijk. Inmiddels ligt een andere fris gereviseerde krukas op de plank. Helaas is nu weer het wachten op nieuwe versnellingsbak lagers. Voor de Nr 2  GT750 moest ik deze lagers uit dit motorblok "kannibaliseren".
We wachten af wanneer de nieuwe reeds bestelde lagers arriveren. Daarna weer gauw aan het werk om het motorblok te assembleren en te monteren.
Het nu gemonteerde reserveblok functioneert uitstekend maar lekt door de een of andere oorzaak olie onder het motorblok, het ziet er naar uit dat dit uit de olie overloop komt bij de waterpomp.

10 oktober 2010
Inmiddels zit nu het nieuwe blok voor de vierde maal weer in elkaar. Een tweede krukas gaf opnieuw problemen. Een derde krukas is nu ingebouwd. Opnieuw weer een aantal uren aan werk. Je kan niet zeggen van zoveel dagen, het opbouwen van het blok doe ik in meerdere dagen zodat je opnieuw na moet denken voor dat je verder gaat. Automatisch ga je opnieuw het blok bij langs om te kijken wat je hebt gedaan waarbij je gegarandeerd een fout tegenkomt.
Pas als ik er zeker van ben dat het motorblok dicht kan schroef ik het motorblok weer dicht, hierbij worden netjes alle torque waarden in de gaten gehouden.

   
04 december 2010
Eerst hadden wij het idee om eind 2011 deze SUZUKI GT750 (Nr 3) te restaureren. Doordat de andere beide GT750's er nu schitterend bij staan hebben wij toch maar besloten om dat nu, eind 2010, maar te doen.
 

 
De gehele GT750 is nu gestript waarbij tevens een reparatie aan het frame is gedaan. Waarschijnlijk is er met deze GT750 geracet.
Ik denk dat daarbij een ander buddyseat, mogelijk een race zit gemonteerd is geweest. Hiervoor waren de haken van het buddyseat maar verwijderd. Van een oud frame heb ik de haken kunnen bemachtigen die er weer opgelast zijn.
Ook Janneke heeft op dit moment een SUZUKI GT750 in........................................ allerlei dozen.

 
11 december 2010
Het frame met alle staaldelen is nu weggebracht om dit te laten zandstralen, vervolgens wordt het frame en alle staaldelen van een dubbele laag poedercoating voorzien. Dit is een uitstekende conservering van deze onderdelen, het poedercoaten is zo hard dat je er met een hamer op kunt slaan zonder dat het beschadigd raakt. Praktisch behoeft het frame nu geen onderhoud meer.
24 december 2010
Het frame met alle staaldelen hebben wij weer terug, ALS NIEUW. Het poedercoaten is weer goed gelukt. We kunnen weer beginnen met het monteren van alle onderdelen aan het frame. Alles wat wij tegenkomen wat niet goed of naar de zin is gaan wij repareren of verbeteren. In ieder geval heeft de elektrische installatie aandacht nodig.



Als het frame tenslotte weer opgebouwd is kan het motorblok er onder.

Door de poedercoating is er geen ruimte meer voor de vorkpoten. Foto links, het verwijderen van de poedercoating van de balhoofddelen is een langdurig werkje. Gewoon schuren!

STATUS dd 05 februari 2011:  MOTORBLOK EINDELIJK GEREED

Het heeft heel lang geduurd, dit door allerlei omstandigheden, dat het nieuwe en gereviseerde SUZUKI GT750 motorblok compleet is gemonteerd. Eerder was dit motorblok in elkaar gezet maar door een harde klinkende tik moest het blok weer gedemonteerd worden. Er is toen slechts 7km mee gereden. We gaan er van uit dat het nu goed moet gaan, alles is gereviseerd en de assen zijn voorzien van nieuwe lagers.

Op de foto's hier rondom het blok zoals dat is afgemonteerd. Voordat het cilinderblok is gemonteerd zijn de carterruimtes en lager delen voorzien van voldoende tweetakt olie, CASTROL TTS 2-stroke oil!
 
Voordat de oliepomp, met nieuwe
O-ringetjes wordt gemonteerd worden alle leidingen ontlucht met de tweetakt olie. Door eerst  olie met een afwijkende kleur tweetakt olie in de olieleidingen te spuiten is een controle van de werking van de olie pomp mogelijk. Het oliepomp dekseltje wordt nog niet gemonteerd. Als de oliepomp voor de mengsmering goed werkt zullen de olie leidingen zich vullen met de rode tweetakt olie uit het olie tankje.

 

Het SUZUKI GT750 motorblok naast het frame voor montage. Als het motorblok is afgemonteerd moet je dit met twee personen tillen. Daarnaast is het plaatsen van het motorblok in het GT750 frame erg krap.




Links: het motorblok van deze SUZUKI
GT750-A eindelijk (weer) gemonteerd in het frame.

STATUS dd 10 april 2011:  SUZUKI GT750-A GEREED

Op bovenstaande datum was deze SUZUKI GT750-A eindelijk gereed. Ruim anderhalf jaar diverse problemen overwonnen met het motorblok. Dit motorblok is inmiddels VIJF maal uit elkaar geweest. Dit vanwege allerlei redenen.

Eindelijk konden wij een proefrit maken, zoals dan ook is gereden.
Helaas verliep deze proefrit alles behalve vlekkeloos! Ondanks dat het gehele motorblok gereviseerd is was er NIET met deze SUZUKI GT750 te rijden.

De storing(en):
EXTREEM BOKKEN: deze GT750 bokte zo erg dat er niet mee te rijden was, dit constateerde ik direct nadat de motor al redelijk warm was. Tijdens het stadsverkeer rijden (50km/uur in de tweede versnelling) bokte deze GT750 zo erg dat je bijna van voor naar achter op het
buddy-seat heen en weer schoof. Neen hier was niet prettig mee te rijden zeker voor iemand met weinig motor (lees SUZUKI GT750) ervaring.

Weken heeft het geduurd voor er een doorbraak was wat er nu eigenlijk aan de hand was.
Er zijn diverse onderdelen (van lopende motoren) gewisseld:
- Bobine blok meerdere malen gewisseld,
- Ontsteking meerdere malen opnieuw afgesteld,
- Ontstekings plaat compleet met kabel gewisseld,
- Carburateurs meerdere malen gewisseld,
- Carburateurs meerdere malen gedemonteerd en afgesteld,

en alles, ontsteking en carburateurs, zijn meerdere malen opnieuw afgesteld om er zeker van te zijn dat de storing hier niet in gezocht hoeft te worden.

Tenslotte heb ik samen met een GT500 rijder gezocht naar een adequate oplossing voor deze hinderlijke storing. Het bestaan van een Suzuki Service Bulletin, GT-36 van maart 1977, (http://www.3cyl.com/bulletins/gt36-1.jpg) m.b.t. het fenomeen "SURGING" was bekend.
Zoals te lezen is in dit service bulletin moet de RECHTER "PILOT AIR JET" achter (luchtfilter zijde) op de rand van de carburateurs verkleind worden van 1mm naar 0,8mm voor dit type SUZUKI GT750. Helaas ontbrak het ons op dat moment aan deze Pilot Air Jets.
Om toch een indruk te krijgen wat het effect zou zijn om deze Pilot Air Jets te wijzigen besloten wij om met een M4 schroefje het gaatje achter in de rand van de carburateur geheel af te dichten. Omdat deze GT750 met verschillende proefritten nog steeds warm was was het resultaat direct merkbaar, het extreme bokken was verdwenen. De GT750 reed zoals dat ook zou moeten. Het schroefje of zo meteen deze Pilot Air Jets heeft zeker invloed op het lopen van de motor.
Het hele verhaal vindt u hier:
Extreem bokken.

STATUS dd 28 mei 2011:  SUZUKI GT750-A GEREED

Na de toertocht van de Suzuki T en GT club en een korte vakantie in de Betuwe bleek dat deze SUZUKI GT750-A nog niet optimaal reed. Een korte rit die werd gemaakt was niet optimaal.
Er werden enkele zaken geconstateerd zodat er zeker nog de nodige aandacht aan deze GT750 geschonken moest worden om het motorblok optimaal te laten lopen en de rijeigenschappen van deze GT750 te verbeteren zodat er aangenaam met deze GT750 gereden kan worden.
Omdat de ontsteking volledig nieuw is hebben wij de indruk dat het probleem niet hier gezocht moet worden. Wij denken meer aan de brandstof voorziening en dan met name de toevoer en de afstelling van het brandstof-luchtmengsel.

STATUS dd 28 mei 2011:  PRIJS WINNAAR

Op 28 mei 2011 was er de toertocht van de SUZUKI T en GT club. Er was een schitterende route uitgezet over in de omstreken van Holten, Holterberg.
Na deze toertocht was er nog even het napraten en enkele prijsuitreikingen.
Ons werk is niet voor niets geweest, deze SUZUKI GT750-A won de eerste prijs!
 

DE MOOIST GERESTAUREERDE SUZUKI T en GT Club 2011.

Zie de beker voor deze SUZUKI GT750-A (rechter foto)

STATUS dd 14 juni 2011:  CARBURATEUR REVISIE

Omdat wij goed willen beginnen hebben wij uit de onderdelen voorraad een carburateur set gereed gemaakt voor een optimale schoonmaakbeurt. Deze carburateur set is volledig gestript en alle onderdelen zijn vervolgens gewassen en ULTRASOON gereinigd. Alleen dan kun je garanderen dat alle vuil UIT de carburateurs is gespoeld. Daarnaast worden alle aanwezige sproeiers en andere onderdelen d.m.v. revisie sets vervangen.
 

 

STATUS dd 10 april 2011:  SUZUKI GT750-A GEREED

   
   
   
   
   
   
Datum km stand Totaal
22-08-2009 (Opmerking: Aanschaf) 64710  
31-12-2010 65535 825
31-12-2011
Opmerking: Gereviseerd motorblok
66497 944
31-12-2012 66988 491
31-12-2013 67009 21
31-12-2014 67009 0
31-12-2015 67009 0
31-12-2016 67009 0
31-12-2017 67009 0
31-12-2018 67009 0
31-12-2019   0
31-12-2020 67097 88
TOTAAL 2387
 
   
WORDT VERVOLGD!

Aan de inhoud van deze site kunnen geen rechten worden verleend.