BOEKENLIJST
 

SITE UPDATE: 3 april 2020
 

=AANSCHAFFEN

PETER ROBINSON

INSPECTOR BANKS SERIE
PETER ROBINSON SITE: http://www.inspectorbanks.com/
Deel Druk / ISBN /Jaar Titel (gelezen)

(gelezen)

1 978-90-229-9857-7
1987

Stille blik (Gallows view) (18-05-2012)
Inspecteur Alan Banks is net verhuisd van het rumoerige Londen naar het rustige provinciestadje Eastvale, als hij te maken krijgt met een brute moord.
Een inbraak loopt uit op de dood van een bejaard slachtoffer en er zijn maar weinig aanwijzingen voor de politie om mee te werken. Wanneer ook nog een gluurder voor grote onrust onder de vrouwen van Eastvale zorgt, komt de politie onder steeds grotere publieke druik te staan om de dader te vinden. 

2 978-90-229-8997-2
1988

Nachtlicht (A dedicated man)
Inspecteur Alan Banks krijgt te maken met een gruwelijke moordzaak die hem voor een raadsel stelt. Vlak bij het dorpje Helmthorpe is het lichaam gevonden van Harry Steadman, half begraven onder een ingestort muurtje. Maar wie zou deze vriendelijke historicus hebben willen vermoorden?
Als Banks zich in de zaak verdiept blijkt meer dan één persoon verdacht te zijn. De sleutel tot de oplossing zou wel eens kunnen liggen bij een jong meisje, Sally Lumb, die meer lijkt te weten dan ze vertelt......

 

3 978-90-229-9130-X
1989

Tegenstroom (A neccessary end) (04-12-2012)
Een grote demonstratie in het anders zo rustige Yorkshire eindigt in de arrestatie van 50 demonstranten en de gewelddadige dood van een jonge agent.
Vanuit Londen wordt hoofdinspecteur Richard ‘Dirty Dick’ Burgess gestuurd om het moordonderzoek te leiden, iets wat niet goedvalt bij Alan Banks.
Terwijl heethoofd Burgess een ware terreurcampagne begint tegen de bewoners van een plaatselijke commune, begint Banks zijn eigen onderzoek. Maar daarbij gaat hij rechtstreeks in tegen Burgess’ activiteiten en dat wordt hem niet in dank afgenomen.


 

4 978-90-229-9126-8
1989

Zondeval (The hanging valley) (18-08-2012)
Niet ver buiten het dorpje Swainshead ligt een vredige, bosrijke vallei, haast verborgen voor de buitenwereld. Maar iemand heeft de rust die er heerst wreed verstoord. Een lichaam dat in verregaande staat van ontbinding verkeert wordt gevonden. Het tweede mtsterieuze sterfgevel in vijf jaar tijd. En het zal niet het laatste zijn............
Inspecteur Alan Banks weet dat wanneer een lichaam wordt gevonden, er ook andere zaken aan de oppervlakte komen. Familievetes. Geheime liefdesrelaties. Afgunst...

 

5 978-90-229-9888-5
1990

Lijdensweg (Ceadmon's song)
Wanneer de welvarende studente Kirsten wakker wordt in het ziekenhuis, heeft ze aanvankelijk geen enkele herinnering aan hoe ze daar terecht is gekomen. Ze blijkt het eerste slachtoffer te zijn van een psychopaat die algauw de 'studentslasher' wordt genoemd en die 's nachts jonge vrouwen aanvalt en gruwelijk mishandelt met een mes.
Langzaam maar zeker komen afschuwelijke details van die avond terug in haar hoofd: beelden van mannen die zich over haar heen buigen en van een koude hand die haar betast, en fragmenten van een vreemd en onheilspellend lied... Naarmate Kirsten beseft dat haar leven voorgoed vernield is, groeit er in haar een onbedwingbaar verlangen: wraak.
 

6 978-90-229-9127-5
1992

Schijnbeeld (Past reason hated) (22-10-2011)
Een paar dagen voor kerstmis wordt 's avonds het lichaam van Caroline Hartley gevonden door haar partner Veronica Shildon. Het is een lieflijk tafereel - het haardvuur brandt, Vivaldi klinkt uit de luidsprekers en de kerstboom is versierd - afgezien van Caroline, die naakt is en onder het bloed zit.
Inspecteur Alan Banks en zijn partner Susan Gay hebben algauw een waslijst aan verdachten: Veronica's vroegere echtgenoot, Caroline's excentrieke broer, een feministische dichteres en de complete cast van het amateur toneelgezelschap.
 

7 978-90-229-9397-2
1992

Woensdagkind (Wednesday's child)
Wanneer twee maatschappelijk werkers op een dag bij Brenda Scupham aankloppen, vermoedt zij niets. Ze beweren dat ze aanwijzingen hebben dat haar dochter Gemma misbruikt wordt en dat ze een onderzoek zijn gestart. Brenda, die zeer geïntimideerd is door de twee gezagdragers, werkt gedwee mee.
En zo kan het gebeuren dat twee wildvreemden op klaarlichte dag de zevenjarige Gemma bij haar moeder weghalen. Pas als haar dochter de volgende dag niet volgens afspraak wordt teruggebracht, realiseert Brenda zich dat er iets niet in de haak is. Dat ze een verschrikkelijke fout heeft begaan.
Inspecteur Alan Banks leidt het onderzoek, maar wanneer dagen voorbijgaan zonder een teken van leven van Gemma of haar ontvoerders, vreest hij voor haar leven. Om losgeld is het de ontvoerders duidelijk niet te doen, gezien de armoede waarin Brenda leeft. En de laatste tijd zijn er verscheidene ontvoeringen geweest waarbij kinderen het slachtoffer werden van seksueel misbruik. Of erger nog: geofferd werden tijdens satanische rituelen.......

8 978-90-229-9216-6
1999

Verdronken verleden (In a dry season) (10-10-2011)
Tijdens een lange, hete zomer komt het Thornfield-reservoir droog te staan, waardoor het dorp Hobb’s End aan de vergetelheid wordt onttrokken. Vijftig jaar geleden verdween het onder de waterspiegel toen het meer werd aangelegd. Samen met Hobb’s End komt echter ook een lang bewaard geheim boven water. Tussen de ruïnes wordt het skelet van een jonge vrouw ontdekt, een vrouw die blijkt te zijn vermoord.
Inspecteur Alan Banks wordt naar Hobb’s End gestuurd om de zaak te onderzoeken. Samen met brigadier Annie Cabbot probeert hij de identiteit van het slachtoffer te achterhalen, maar de aanwijzingen zijn schaars.
Stukje bij beetje vormt Banks zich een beeld van de laatste jaren die deze jonge, vrijgevochten vrouw doorbracht in Hobb’s End. Eén vraag blijft hem bezighouden: waarom heeft niemand de vrouw ooit als vermist opgegeven?

9 978-90-229-8802-3
2000

Kil als het graf (Cold is the grave) (10-10-2011)
De carrière van Alan Banks is op een zijspoor beland. Groot is dan ook zijn verbazing als de man die hiervoor verantwoordelijk is, zijn directe chef Jimmy Riddle, zijn hulp inroept. Riddles zestienjarige dochter is een halfjaar geleden van huis weggelopen en nu zijn op een pornosite naaktfoto’s van haar verschenen.
Riddle wil niet dat er een officieel onderzoek komt, want dat zou zijn imago – en daarmee zijn carrière – schade kunnen berokkenen. Banks krijgt het verzoek in alle stilte en buiten de politiekanalen om Emily Riddle te vinden.
Het spoor leidt naar de Londense wijk Soho, en vervolgens naar Little Venice, waar Banks Emily Riddle vindt. Maar dan neemt de zaak een onverwachte wending, die Banks dwingt in het persoonlijk verleden van Jimmy Riddle te duiken.

10
978-0330482172
2001

Dead right
At first sight the body of Jason Fox in a dirty alleyway had the look of a pub fight gone wrong but Detective Chief Inspector Alan Banks soon realised that the truth was not going to be that straightforward. To begin with there were Jason’s rather extreme views on race and the pleasure he took in expressing them. Then there was the problem that the firm where his parents thought he worked had parted company with him some time previously – and he certainly didn’t live where they thought he lived. Then there’s the Albion League. There’s no shortage of suspects.

 

11 978-90-229-9349-1
2001

Nasleep (Aftermath) (01-06-2011)
Het lijkt een gewoon huis, in een gewone straat, waar gewone mensen wonen. Maar achter de gevel oefent een seriemoordenaar zijn afgrijselijke praktijken uit. De buurt vermoedt niets, en zelfs zijn eigen vrouw heeft geen idee van wat er zich in haar eigen huis afspeelt.
Wanneer inspecteur Alan Banks midden in de nacht naar nummer 35, The Hill, wordt geroepen, wacht hem daar een gruwelijke ontdekking. Eindelijk heeft hij de Kameleon gevonden: de seriemoordenaar die het op jonge vrouwen heeft voorzien, en op wie hij al maanden jacht maakt.
De zaak is opgelost, maar hoe was het mogelijk dat de Kameleon al die tijd ongestoord zijn gang kon gaan? Was hij een meester in het verbergen van zijn sporen, of was er iets schrijnenders aan de hand? Hoe goed was het contact tussen de mensen in de wijk, en hadden ze eigenlijk wel oog voor elkaar.
In de afhandeling van het onderzoek probeert Banks op te helderen hoe het mogelijk was dat een moordenaar onder de neus van zijn buren en zijn echtgenote onopgemerkt zijn werk kon doen. En langzaam maar zeker komt de gruwelijke waarheid boven tafel...

12 978-90-229-8746-9
2003

Onvoltooide zomer (The summer that never was)
(10-10-2011)

Luke, een vijftienjarige jongen, verdwijnt spoorloos. Het lijkt uitgesloten dat hij is weggelopen....
Inspecteur Alan Banks assisteert bij het onderzoek naar de verdwijning. Zijn speurtocht valt samen met het onderzoek naar een stoffelijk overschot dat recent is opgegraven.
Het blijkt te gaan om een vroegere jeugdvriend van Banks, Graham, die meer dan vijfendertig jaar geleden – in de zomer van 1965 – verdween. Het spookbeeld dat Banks al die jaren heeft achtervolgd, komt tot leven. Hij heeft zichzelf nooit vergeven dat hij misschien de verdwijning van Graham op zijn geweten heeft, en mogelijk ook zijn dood.Banks wordt heen en weer geslingerd tussen een verleden dat hij het liefst zou vergeten en de zoektocht naar een vijftienjarige jongen in het heden. De overeenkomsten tussen de twee zaken zijn verontrustend. Kan hij het noodlot afwenden?

13 0-06-073535-X
2004

The first cut (UK)
On a balmy June night, Kirsten, a young university student, is strolling home through a silent moonlit park when she is viciously attacked.When she awakes in the hospital, she has no recollection of that brutal night. But then slowly, painfully, details reveal themselves -- dreams of two figures, one white and one black, hovering over her; snatches of a strange and haunting song; the unfamiliar texture of a rough and deadly hand ...In another part of the country, Martha Browne arrives in a Yorkshire seaside town, posing as an author doing research for a book. But her research is of a particularly macabre variety. Who is she hunting with such deadly determination? And why?

 

14
978-0060502164
2004
Final account
The crime scene was almost surreal: a stone barn converted to a garage where a corpse knelt in submission, surrounded by antique farm implements and a shining BMW. The victim and his wife had just returned from celebrating their anniversary; now, suddenly, death had parted them. She was bound and gagged inside the house with their teenage daughter. He had been led outside and killed.

 

 

15
978-1400142729
2004

Innocent graves
The murder of a teenage girl incites hatred, a shocking travesty of justice, and the devastation of a community in this chilling classic from the international bestselling author of Close to Home. 

 

16 978-90-229-9417-7
2004

Vuurspel (Playing with fire) (11-09-2011)
Op een koude ochtend in januari branden twee woonboten in het Eastvale-kanaal af, waarbij twee slachtoffers vallen: Tina, een zeventienjarige drugsverslaafde, en Tom, een eenzame kunstenaar.
De brand blijkt te zijn aangestoken, maar onduidelijk is tegen wie van de twee slachtoffers de aanslag gericht was.
Inspecteur Alan Banks heeft spoedig een aantal verdachten in het vizier: de buurman die de brand heeft gemeld, het vriendje van Tina, haar kille stiefvader en een plaatselijke kunsthandelaar.
Maar hoewel Banks steeds dichter bij het motief voor de moord komt, blijkt de identiteit van de dader moeilijker te achterhalen...
 

17 978-90-229-9450-4
2005

Drijfzand (Strange affair) (10-10-2011)
Wanneer Alan Banks een verontrustend telefoontje krijgt van zijn broer Roy, vertrekt hij ogenblikkelijk naar Londen om hem te zoeken. Maar Roy is spoorloos verdwenen en Banks vreest dat het telefoontje wel eens hun laatste gesprek zou kunnen zijn geweest.
Annie Cabbot krijgt intussen te maken met de moord op een jonge vrouw. Haar lichaam wordt gevonden op een stille weg net buiten Eastvale. In de broekzak van het slachtoffer vindt de politie een papiertje met Banks naam en adres.

18 978-90-229-9452-8
2006

Hartzeer (Piece of my hart)
In 1969 wordt na afloop van een popfestival in Yorkshire op het verlaten terrein het lichaam van een jonge vrouw gevonden. Het meisje is doodgestoken en op haar wang is een bloem geschilderd.
Veertig jaar later is vrijwel iedereen de zaak vergeten, maar inspecteur Alan Banks krijgt te maken met een nieuwe moordzaak die mogelijk verband houdt met de gebeurtenissen in 1969.

 

19 978-90-229-9511-2
2007

Duivelsgebroed (Friend of the devil)
Larborough Head, Yorkshire, Engeland. Een zondagochtend in maart. Boven op de hoge rotsen bij de zee wordt een oude vrouw in een rolstoel gevonden met een doorgesneden keel. Haar naam was Karen Drew en ze was al jaren volledig verlamd.
Diezelfde ochtend ontdekt iemand veertig kilometer verderop in Eastvale, in een van de donkere steegjes van de volksbuurt The Maze, het verkrachte en gewurgde lichaam van de negentienjarige studente Hayley Daniels. Twee plaatsen, twee moorden. Maar zijn er ook twee daders.

20 978-90-229-9501-3
2008

Overmacht (All the colours of darkness)
Inspecteur Alan Banks en zijn collega Annie Cabbot moeten een gerelateerde moord en zelfmoord oplossen in het plaatsje Eastvale: die van de rijke voormalig ambtenaar op leeftijd Laurence Silbert en de jonge, getalenteerde decorontwerper Mark Hardcastle. De twee mannen hadden sinds korte tijd een ogenschijnlijk goede liefdesrelatie. Wat dreef hen de dood in.
Wanneer blijkt dat Silbert in dienst was van de Britse geheime dienst MI6, wordt Banks van de zaak gehaald. MI6 is bang dat Banks te veel geheime zaken aan het licht zal brengen en zet hem onder druk. Banks komt terecht in een machtsspel van wantrouwen, afgunst, intimidatie en spionage.

21 978-90-229-9926-4
2009

Uitschot (Bad boy) (26-12-2012)
Voor inspecteur Alan Banks lopen werk en privé op heftige, angstaanjagende wijze door elkaar wanneer zijn dochter Tracy verliefd wordt op Jaff McCready, het vriendje van haar vriendin Erin. Jaff is een charmante jongeman, die onder zijn knappe uiterlijk een ijskoude, zieke geest verbergt. Daar komt Tracy zelf ook achter wanneer het al te laat is.
Terwijl Banks op vakantie is, wordt er tussen Jaffs spullen een geladen pistool gevonden. Jaff slaat op de vlucht en sleurt Tracy met zich mee. De twee verschuilen zich in haar vaders huis. Voordat Tracy beseft hoe ernstig de situatie eigenlijk is, is ze Jaffs gijzelaar geworden.
De radeloze Alan Banks staat vervolgens voor een bijna onmogelijke opdracht: de liefde voor zijn dochter, die gevangen wordt gehouden in zijn eigen huis, niet in de weg te laten staan van zijn werk als politieman. Wie is slimmer, de doorgewinterde vader of de gewetenloze bad boy?

22 978-94-005-0119-5
2012

Zwanenzang (Dry Bones that Dream) (07-09-2012)
Keith Rothwell en zijn vrouw Mary zijn uit eten voor hun 21ste trouwdag. Hun bijna 16-jarige dochter Alison is thuis gebleven. Zij hoort opeens een geluid, maar schenkt er in eerste instantie geen aandacht aan. Later, als de geluiden blijven aanhouden, gaat ze buiten kijken. Daar wordt ze vastgegrepen, naar binnen gesleurd en op een stoel vastgebonden met een lap in haar mond gepropt. Op het moment dat haar ouders thuiskomen worden zij opgewacht door de twee mannen; de ene grijpt Mary en de ander richt een geweer op Keith. Mary wordt ook vastgebonden en Keith wordt mee naar buiten genomen. Later horen moeder en dochter een knal en blijkt Keith in de garage door het hoofd geschoten te zijn. Inspecteur Banks wordt op de zaak gezet. De dag na de moord krijgt hij een telefoontje van een zekere Pamela Jeffreys, die de vermoorde man echter kent als Robert Calvert. Zij hebben een relatie gehad. Al snel na dit telefoontje komen Banks en zijn team erachter dat er wel meer vreemde zaken rondom Keith Rothwell speelden. Daarbij komt dan ook nog de ontmoeting van Banks met zijn oude partner Richard Burgess, die inmiddels bij Scotland Yard werkt. Wat hij te vertellen heeft maakt de zaak alleen nog maar ingewikkelder en omvangrijker. Banks en zijn team hebben er dan ook een hele kluif aan om deze zaak op te lossen. Even lijkt het erop dat alle daders uitgeschakeld zijn en de zaak tot een einde kan worden gebracht, maar dan doet zich toch nog een niet helemaal verwachte wending voor.

23 9789400504158
2014

Epub

Dankbare dood () (01-10-2015)
Voormalig universitair docent Gavin Miller wordt dood aangetroffen. Zijn lichaam is gedumpt op een verlaten spoor vlak bij zijn huis en in zijn broekzak vindt de politie £ 5000 cash. Banks en zijn team worden ingeschakeld en ontdekken algauw dat niets in deze zaak voor de hand ligt. Sinds hij enkele jaren daarvoor ontslagen werd in verband met seksuele intimidatie, heeft Miller een armzalig kluizenaarsbestaan geleid. Wel blijkt hij vijanden gehad te hebben, onder wie iemand die hij kende van de universiteit en die nog een rekening met hem te vereffenen had, en een mysterieuze dame met wie hij omging in de politiek woelige jaren zeventig.
Het duurt niet lang vooraleer Banks zaken opgraaft die misschien beter verborgen hadden kunnen blijven. Als hij bedreigd wordt omdat hij iets te dicht bij het vuur komt, realiseert hij zich dat er meer aan de hand is dan op het eerste gezicht lijkt...

24 9789400502352

Epub

Dwaalspoor () (01-10-2015)
Het lijk van detective Bill Reid wordt gevonden en er worden compromitterende foto s aangetroffen. Omdat het om een van Banks eigen mensen gaat en er corruptie in het spel zou kunnen zijn, wordt hij verplicht bijgestaan door inspecteur Joanna Passero van Interne Zaken. Banks ontdekt een verband met de verdwijning van het Engelse meisje Rachel Hewitt in Tallinn, Estland, zes jaar daarvoor. Hoe dieper hij in de zaak-Hewitt duikt, hoe meer hem het gevoel bekruipt dat hij eerst het mysterie achter haar verdwijning zal moeten ontrafelen voordat hij de moord op Reid kan oplossen. Maar inspecteur Passero heeft zo haar eigen agenda. Zij en Banks reizen af naar Estland in de hoop antwoorden te vinden in de donkere, gekasseide steegjes van Tallinn. Daar blijkt iemand er alles aan te doen om te voorkomen dat het verleden wordt opgerakeld. Intussen, in Eastvale, is detective Annie Cabbot op het spoor gekomen van een groep illegalen die als slaven worden behandeld door een meedogenloze woekeraar. Naarmate de aanwijzingen zich opstapelen blijken de twee zaken nauwer met elkaar verbonden dan Banks aanvankelijk dacht en loopt het aantal levens dat in gevaar is op `Een van de betere thrillerschrijvers van zijn generatie. Elvin Post in AD De schrijver heeft minstens zoveel oog voor de personages als voor de intrige. VN s Detective & Thrillergids `Intrigerende personages, een duivels knap plot en een politieman die zijn beroep altijd serieus neemt.

25 9789044966633

Epub

Vermoorde onschuld () (01-10-2015)
In de zomer van 1985 wordt op een kleine kamer in Soho het lichaam van Pamela Morrison aangetroffen. Pamela was, net als haar vriendin Jackie die haar gevonden heeft, een stripdanseres die zo nu en dan wat bijverdiende als prostituee. De moordenaar heeft Pamela aangekleed en haar make-up eraf gehaald waardoor ze er onschuldig haast maagdelijk uitziet. Met hulp van Jackie probeert Banks te achterhalen wat er met het meisje is gebeurd en wie haar zoiets zou willen aandoen. Als de moordenaar voor de tweede keer toeslaat wordt de druk opgevoerd en zal Banks alles op alles moeten zetten om hem te pakken. Ondertussen staat hij in zijn privéleven voor een dilemma en merkt hij dat deze zaak hem meer aangrijpt dan vorige misdrijven.

26 9789400507036

Epub

Slachthuis blues (Abattoir blues)
In een oude hangar op een verlaten militair vliegveld wordt een verontrustende vondst gedaan: een grote bloedvlek. Menselijk bloed. Van een lichaam is echter geen spoor te vinden. Het lijkt een opzichzelfstaand mysterie, totdat DCI Alan Banks en zijn team te maken krijgen met de verdwijning van twee verdachten in een diefstalzaak. Het politieonderzoek neemt vervolgens een lugubere wending wanneer een vrachtwagen tijdens een hagelstorm verongelukt. Reddingswerkers vinden in het wrak niet alleen het lichaam van de chauffeur, maar ook het lichaam van iemand die al lang voor het ongeluk dood was…

       

LARRY BOND

 
Deel Druk / ISBN /Jaar Titel (gelezen)

(gelezen)

1 1989
90-225-1832-9
Larry Bond - De invasie van de Rode Feniks

Hoe reageert de wereld op een nieuwe oorlog in Zuidoost-Azië? Wat doet de Verenigde Staten als de gehele Stille Zuidzee wordt bedreigd? Hoe zou die oorlog eruit zien? Welke supermachten zouden bij die oorlog betrokken raken? Larry Bond - voormalige officier van de Amerikaanse inlichtingendienst, militair strateeg en duikbootexpert - geeft in deze thriller antwoord op deze vragen. De Invasie van de Rode Feniks is een indringende roman over moderne oorlogvoering, pakkend, complex en angstaanjagend realistisch. Het ontvouwt een beklemmend beeld van een gigantisch slagveld - en neemt de lezer mee van een bemande cockpit van een F-16 naar de onderzeese stilte van een moderne duikboot en naar de machtscentra van Washington, Moskou en Peking.
2 1991
90-225-1268-1
Larry Bond - De invasie van de Rode Feniks VORTEX

Zuidafrikaanse troepen doen een inval in Zimbabwe, waar commando's een bijzondere vondst doen: uiterst geheime aanvalsplannen die toebehoren aan het ANC. De plannen komen terecht bij een militante factie van het Zuidafrikaanse bewind. Deze lieden weten op ingenieuze wijze het ANC zó te manipuleren, dat het radeloze ANC de vrijwel complete zittende regering uitmoordt, daarmee ongewild de weg vrijmakend voor een nieuwe regering... een blanke, extreem-rechtse dictatuur.
De wereld reageert geschokt op het nieuwe bewind. De strijd die dan ontbrandt is er een van ongekende afmetingen. Heel Zuid-Afrika verandert in een vlammend strijdtoneel. Zowel chemische als nucleaire wapens worden door de regering op scherp gezet. De wereld houdt haar adem in, terwijl op diverse plaatsen ver van Zuid-Afrika de rassenonlusten aanzwellen tot een hels inferno.De Amerikaanse legerleiding bereidt in allerijl een gigantische militaire operatie voor: codenaam Brave Fortune. Doel: een democratisch Zuid-Afrika zonder Apartheid.
3 1993
90-225-1621-0
Larry Bond - Brandhaard

Europa, de jaren negentig. Etnische brandhaarden, economische conflicten en een grimmige handelsoorlog brengen het ooit zo gedegen West-Europa tot aan de rand van de afgrond. De NAVO is ontbonden, Frankrijk en Duitsland maken van de ontreddering gebruik en slaan de handen ineen. Doel: een onoverwinnelijke supermacht die strekt van de Atlantische Oceaan tot aan de Oeral. Amerika en Groot-Brittannië vormen een gigantische alliantie, die direct tot de aanval overgaat. Op alle fronten worden bloedige gevechten geleverd. Hypermodern wapentuig doorklieft het luchtruim, de Amerikaanse marine vecht voor wat zij waard is, bestoken door onderzeeërs, mijnen en Franse kernraketten.
Tot overmaat van ramp mengen ook het GOS en de voormalige Oostbloklanden zich in de strijd...
4 1995
90-225-2001-3
Larry Bond - Spanningsveld

Wanneer een Iraanse terreurgroep in de Verenigde Staten een aanslag pleegt waarbij honderden doden en gewonden vallen, slaat de grootmacht terug met een gerichte raketaanval op Teheran.
Deze veroorzaakt een machtsvacuüm waarvan generaal Taleh handig gebruik maakt. Hij neemt de leiding in het land over en belooft de Amerikanen dat hij de onrust in zijn land onder controle heeft.
Kolonel Peter Thorn krijgt de opdracht ter plekke een oogje in het zeil te houden. En niet voor niets, want korte tijd later breekt de hel opnieuw los en Thorn heeft zo zijn vermoedens wie daar achter zit...
5 1998
90-225-2405-1
Larry Bond - Sabotage

Rusland - Een Antonov-32 turboprop stort onder verdachte omstandigheden neer. Aan boord is John Avery, hoofd van het On-Site Inspection Agency (OSIA), die zojuist de wapenvoorraden op de Russische basis Kandalaksha heeft geïnspecteerd.
Een van de Amerikaanse waarnemers die na het ongeluk naar Rusland worden gestuurd om te assisteren bij het onderzoek naar het ongeluk, is Peter Thorn. Op de plek des onheils ontmoet hij FBI-agent Helen Gray, een oude geliefde. Hun onderzoek brengt een voorraad heroïne aan het licht en de oorzaak van het ongeluk: sabotage.
De verantwoordelijke kapitein pleegt zelfmoord en hoewel hij in een afscheidsbrief schrijft dat de hele zaak draait om drugssmokkel, blijkt uiteindelijk dat de Russische basis betrokken is bij de clandestiene verkoop van Su-24 bommenwerpermotoren.
Saoedie-Arabië - Bij een terroristische aanslag komt de Amerikaanse onderminister van Buitenlandse Zaken om het leven. En dan... Gray en Thorn ontdekken dat er een verband bestaat tussen de gebeurtenissen in Rusland en Saoedie-Arabië. En ze merken dat er zelfs onder hun superieuren krachten aan het werk zijn die hun onderzoek bemoeilijken.
Dan doen ze een huiveringwekkende ontdekking: de gesmokkelde bommenwerpermotoren zijn in werkelijkheid tactische kernwapens, onderweg naar Texas. Binnen tweeënzeventig uur zullen ze worden afgevuurd op twintig Amerikaanse steden. Tenzij Thorn en Gray, ondanks gebrek aan steun en toestemming van hogerhand, in staat zijn een kernramp te voorkomen...
6 2013
9045202603
978 90 452 0198 6
Larry Bond - Rookgordijn
(must read)
VS - De Iraanse terreurgroep Hezbollah pleegt een aanslag aan de westkust van de Verenigde Staten waarbij honderden doden en gewonden vallen. De Amerikanen slaan keihard tergu met een gerichte raketaanval op Teheran.
Teheran - Een groot deel van de militaire centra en overheidsgebouwen in de hoofdstad van Iran ligt in puin en de nationale militaire top wordt gedecimeerd. Generaal Taleh weet kundig gebruik te maken van het ontstane machtsvacuüm. Hij reorganiseert het leger, schakelt zijn interne tegenstanders vakkundig uit en maakt al snel de dienst uit in zijn vaderland. Dan benadert hij de CIA...
Talehs oude vrien en Amerikaanse evenknie Peter Thorn wordt aangewezen om de contacten met de Iraniërs te onderhouden. Taleh heeft de Amerikanen beloofd de groeiende onrust in zijn land de kop in te drukken, desondanks krijgt Thorn de opdracht om ter plekke een oogje in het zeil te houden. En dan breekt de hel opnieuw los. Wéér wordt Amerika overspoeld door een golf van terreur. Zit Taleh erachter of is de mondiale hel nu werkelijk losgebroken?
7 2013
9045200996
9789045200996
Larry Bond - Vluchtplan
(must read)
In deze zinderende actiethriller wordt de Iraanse nucleaire dreiging haast voelbaar als het land de verhoudingen met de VS, Israël, en daarmee de rest van de wereld, onder druk zet door blijk te geven van hevige nucleaire activiteit. Kan een escalatie voorkomen worden? 2013, Arabische Zee. Jerry Mitchell bevindt zich in de onderzeeër USS Michigan voor oefeningen net buiten de Pakistaanse kust als de boot opdracht krijgt om zich naar de Iraanse kust te begeven. Eenmaal daar aangekomen wordt een missie voorbereid om een SEAL-team aan land te krijgen die vervolgens twee Iraanse dissidenten moeten oppikken die over gevoelige informatie beschikken. Onderweg naar de kust vindt er in de mini-onderzeeër die ze aan land moet brengen een explosie plaats waarbij iemand om het leven komt en zien de overlevenden zich gedwongen om naar de kust te zwemmen. Duidelijk een Change of Plan dus... Als Mitchell en zijn mannen omsingeld zijn door de Iraanse Revolutionaire Garde bedenken ze een gewaagd plan om over zee te ontsnappen.
8 2014
9045206528
9789045206523
Larry Bond - Ramkoers

Tijdens het schaduwen van een Chinese met nucleaire wapens beladen onderzeeboot ziet Jerry Mitchell, kapitein van de USS North Dakota dat de Chinese boot een torpedo afvuurt op een Vitnamees koopvaardijschip. Deze schaamteloze uiting van geweld is de openingszet van een oorlog die voor de VS als een donderslag bij heldere hemel komt, maar waarin als snel alle naties rondom de westelijke Stille Oceaan verwikkeld raken. Deze naties, die sinds kort verenigd zijn in de Litorale Alliantie, zijn een geheim onderzeebootmissie begonnen die erop gericht is om de economie van China te ontwrichten voordat China zijn eigen plannen om de macht te grijpen in de regio in gang kan zetten. In een race tegen de klok moeten de onderzeeboten van Mitchells eskader zien te voorkomen dat een economische catastrofe de wereld treft of erger nog, een nucleaire oorlog.
       

H. de ROOS
P. de ROOS

Fred DIKS
B.M. de ROOS

KAMELEON
COMPLETE LIJST KAMELEON BOEKEN: LIJST (klik)
  Deel / Druk / ISBN / Titel   Deel / Druk / ISBN / Titel
1

9e druk

De schippers van de Kameleon
 
1

18e druk

De schippers van de Kameleon
 
2

4e druk

De Kameleon ahoy
 
2

13e druk

De Kameleon ahoy
 
3

28e druk

Redders met de Kameleon
4

13e druk

Speurders met de Kameleon
5

3e druk
De Kameleon op volle toeren
5

13e druk

De Kameleon op volle toeren

6

23e druk

De Kameleon houdt koers
7

22e druk

Goede vaart Kameleon
8

13e druk

Trossen los Kameleon
 
9

4e druk

De Kameleon in het zoeklicht
9

11e druk

De Kameleon in het zoeklicht
10

2e druk

De Kameleon opnieuw in actie
10

10e druk

De Kameleon opnieuw in actie
11

14e druk

De Kameleon in de branding
12

4e druk

Vivat Kameleon
13De Kameleon blijft favoriet (zonder kaft)
13

6e druk

De Kameleon blijft favoriet (met kaft)
13

8e druk

De Kameleon blijft favoriet
 
14

10e druk

De Kameleon wint de prijs
15

23e druk

De Kameleon brengt geluk!
16

5e druk

Bravo Kameleon
16

8e druk

Bravo Kameleon
17

23e druk

Vakantie met de Kameleon
18

18e druk

De Kameleon viert feest
19Tip Top Kameleon
19

8e druk 90-206-6539-1

Tip Top Kameleon
19

11e druk 90-206-6539-1

Tip Top Kameleon
 
20

7e druk

De Kameleon schiet te hulp
21

19e druk

Trouwe vrienden van de Kameleon
22

20e druk

De Kameleon staat voor niets
23

6e druk

Met de Kameleon erop los!
24De Kameleon altijd paraat
24

18e druk

De Kameleon altijd paraat
25

3e druk

De Kameleon slaat zijn slag
26

4e druk

De Kameleon pakt aan
27

18e druk

Ruim baan Kameleon
28

17e druk

De Kameleon vaart uit
29

16e druk

De Kameleon treft doel
30

4e druk

Volle kracht Kameleon
31

16e druk

Met de Kameleon op avontuur
32De Kameleon maakt schoon schip
33

15e druk

De Kameleon knapt het op
34Met de Kameleon vooruit
35

16e druk

De Kameleon steekt van wal
36De Kameleon doet een goede vangst
37De vlag in de top voor de Kameleon
38De Kameleon in de storm
39Alle hens aan dek Kameleon
40De Kameleon krijgt nieuwe vrienden
41Op reis met de Kameleon
42De Kameleon heeft succes
43De Kameleon vaart voorop
44Lang leve de Kameleon
45De Kameleon helpt altijd
46De Kameleon ruikt onraad
47De Kameleon geeft vol gas
48De Kameleon maakt plezier
49De Kameleon ligt op de loer
50De Kameleon in het goud
51De Kameleon houdt stand
52De Kameleon vaart door
53De Kameleon gooit het roer om
54

Recht door zee Kameleon
55De Kameleon op dreef
56De Kameleon in woelig water
57Met de Kameleon voor de wind
58De Kameleon heeft goed nieuws
59De Kameleon draagt zijn steentje bij
60De Kameleon maakt het helemaal
61De Kameleon slaat alarm
62De Kameleon stuurloos
63De Kameleon op jacht
64De Kameleon scoort!
65Zet 'm op Kameleon
66De Kameleon lost het op
67De Kameleon is terug!
68Knallen met de Kameleon
69


De Kameleon.
Onrust in Lenten
70


De Kameleon.
Geheimzinnige zaken in Lenten
71


De Kameleon.
Een het zwaard van Grutte Pier
  
90-206-6700-9


50 jaar Kameleon, Jubileum uitgave
 
90-206-6698-3


De schippers van de Kameleon, filmeditie
90-206-6697-5

Kameleon 2, het verhaal en de foto's
Gesigneerd door: Heit Klinkhamer (Steven de Jong)
       

WILLY VAN DER HEIDE
PETER DE ZWAAN

BOB EVERS SERIE
  Deel / Druk / ISBN / Titel   Deel / Druk / ISBN / Titel
1

90-6056-001-9

Avonturen in de Stille Zuidzee
2

90-6056-002-7

Drie jongens op een onbewoond eiland
3

90-6056-003-5

De strijd om het goudschip
4

90-6056-004-3

Een overval in de lucht
5

90-6056-005-1

De jacht op het koperen kanon
6

90-6056-006-X

Sensatie op een Engelse Vrachtboot
7

90-6056-007-8

Tumult in een toeristen hotel
8

90-6056-008-6

Drie jongens als circusdetective
9

90-6056-009-4

Een dollarjacht in een D-trein
10

90-6056-010-8

Een speurtocht door Noord-Afrika
11

90-6056-011-6

Drie jongens en een caravan
12

90-6056-012-4

Kabaal om een varkensleren koffer
13

90-6056-013-2

Een motorboot voor een drijvend flesje
 
14

90-6056-014-0

Een klopjacht op een Kapitein
15

90-6056-015-9

Een Raderboot als Zilvervloot
16

90-6056-016-7

Nummer Negen seint New York
17

90-6056-017-5

Een meesterstunt in Mexico
18

90-6056-018-3

Trammelant op Trinidad
19

90-6056-019-1

Vreemd krakeel in Californië
20

90-6056-020-5

Lotgevallen rond een locomotief
21

90-6056-021-3

Pyama-rel in Panama
22

90-6056-022-1

Vreemd gespuis in een warenhuis
23

90-6056-023-X

Wilde sport om een nummerbord
24

90-6056-024-8

Hoog spel in Hong-Kong
25

90-6056-025-6

Een vliegtuigsmokkel met verrassingen
26

90-6056-026-4

Stampij om een schuiftrompet
27

90-6056-027-2

Kunstgrepen met kunstschatten
28

90-6056-028-0

Bombarie om een bunker
29

90-6056-029-9

Alie Roos als Arie Baba
30

90-6056-030-2

Heibel in Honoloeloe
31

90-6056-031-0

Arie Roos wordt geheim agent
32

90-6056-032-7

Cnall-Effecten in Casablanca
33

90-6056-396-4

Een zeegevecht met watervrees
34

90-269-1601-9

Bob Evers belegert fort B
35

90-269-1602-1

Arie Roos als Ruilmatroos
36

90-6056-415-4

Kloppartijen in een koelhuis
37

90-6056-445-6

Superslag in een supermarkt
38

90-6056-483-9

Een festival vol verwikkelingen
39

90-6056-494-4

Bouwbonje om een staalskelet
40

90-6056-501-0

Schermutselingen bij een zandafgraving
41

90-6056-520-7

Bakkeleien in een Berlijnse bios
42

90-6056-552-5

De stripman van Slubice
43

90-6056-568-1

Bizarre klussen met vakantiebussen
44

90-6056-576-2

Raadselrellen rond een rondreis
45

90-6056-592-4

Listige loeren in Las Vegas
46

90-6056-600-9

Feestelijke veldslagen in San Antonio
47

90-6056-641-6

Arie Rose als reserve acteur
48

90-6056-823-X

Grof geschut op schateiland
49

90-6056-887-7

Maxi botsing op een minibaan
50

90-6056-923-7

Rumoer in een rustgebied
51

90-6056-887-7

Clandestiene streken op een cruiseschip
52
Nr. 176 Signed: Peter de Zwaan
978-90-8205230-5

Prijsschieten op een premiejager
53

Nr. 139 Signed: Peter de Zwaan
978-90-8205233-6

Glorierijke missers in La Gloria
54

Nr. 19 Signed: Peter de Zwaan
978-90-8205-234-3

Dollemansrit met een Mighty Mite
55

Nr. 19 Signed: Peter de Zwaan


Perikelen van Kolonel Prins
   
56

Nr. 83 Signed: Peter de Zwaan
978-90-820523-6-7

Spektakel van Fons de Schilder
(Collecters item vanwege katernen wisseling met NR 57)
56


978-90-820523-6-7

Spektakel van Fons de Schilder
57

Nr. 83 Signed: Peter de Zwaan
978-90-820523-7-4

Smokkelspoor van Meneer Maik
(Collecters item vanwege katernen wisseling met NR 56)
57


978-90-820523-7-4

Smokkelspoor van Meneer Maik
58

Nr. 247 Signed: Peter de Zwaan
978-90-820523-8-1
De magistrale misverstanden van J.Masters
59

Nr. 247 Signed: Peter de Zwaan
978-90-820523-9-8
Ratzelraadsels bij het Château de Faux
 
60

Nr. 159 Signed: Peter de Zwaan
9-789082-661217
Schatgraven in een stationshal
61

Nr. 159 Signed: Peter de Zwaan
9-789082-661224
Het preppaleis van de holenman
 
62

Nr. 259 Signed: Peter de Zwaan
9-789082-661255
De gouden greep van tante Ginny
63

Nr. 259 Signed: Peter de Zwaan
9-789082-661262
Deining rond een drafbaan
 
64

Nr. 229 Signed: Peter de Zwaan
9-789082-661279
Bliksemacties bij de Buurserbeek
65

Nr. 229 Signed: Peter de Zwaan
9-789082-661268
Een opdracht van Inspecteur Onge
66

Nr. 209 Signed: Peter de Zwaan
9-789082-661293
Valstrikken in en om een Veluwse villa
67

Nr. 209 Signed: Peter de Zwaan
9-789083-132501
De laarzenvrauw van Lerwick
68

Nr. 42 Signed: Peter de Zwaan
9-789082-132518
Koude kunstjes in Sauselito
69

Nr. 42 Signed: Peter de Zwaan
9-789082-132525
Costaklusen in Marbella
       
 
ABob Evers Omnibus,
Jubileum uitgave 1987
B

90-6056-584-3

Bob Evers Omnibus,
Jubileum uitgave 1997
CBob Evers Omnibus,
Illegale uitgave
DPeter de Zwaan,
U nadert de Kreukelzone
(Over oud worden, korte teksten)
E


Bob Evers
Biografisch materiaal:
W.H.M. van den Hout
Nr: 056/500
FPeter de Zwaan
EXTRA 2018
Botsingen met oude bekenden
GPeter de Zwaan
EXTRA 2018
Een trio met drie dubbele duo's
   


BOB EVERS LINKS:

www.bobevers.nl
www.peterdezwaan.nl
whm van den hout (aka Willy van der Heide)
 

 

WILLY VAN DER HEIDE

INSPECTEUR OTTO ONNGE SERIE
  Deel / Druk / ISBN / Titel   Deel / Druk / ISBN / Titel
1Tam Tam om een torpedoboot
2Buitennissigheden bij een bosbrand
3Een postroof met perikelen
4Slimmigheden met suikerzakjes
5

Een kapitaal voor een krantenknipsel
(NOOT: Nooit als boek uitgegeven, doch als losse teksten, de teksten zijn bewaard gebleven en bekend gesteld.)
   
 

RAY HUNTER

JOE SILENT WESTERN SERIE
  Deel / Druk / ISBN / Titel   Deel / Druk / ISBN / Titel
1

90-308-0016-X

Joe Silent lacht het laatst
2De wet van Joe Silent
3

90-308-0017-8

Joe Silent zoekt een gangster
4

90-308-0019-4

Joe Silent en de slome sheriff
5

90-308-0054-2

Joe Silent en de scherpschutter
6

90-308-0055-0

De triompf van Joe Silent (2x)
7

90-308-0036-4

Geen strop voor Joe Silent
8

90-308-0027-5

Vijf kogels voor Joe Silent
9

90-308-0037-2

Joe Silent en de fluiter (2x)
10

90-308-0078-X

De macht van Joe Silent
11

90-308-0077-1

Joe Silent volgt het spoor
12

90-308-0076-3

Joe Silent en de koning der bergen
13

90-308-0075-5

Joe Silent's langste rit
14

90-308-0074-7

Joe Silent in de stad des doods
15

90-308-0073-9

De vlucht van Joe Silent
16

90-308-0085-2

Joe Silent als sheriff
17

90-308-0095-X

Joe Silent en de zwarte rancher
18

90-308-0086-0

Joe SIlent en de oude rechter
19

90-308-0087-9

Joe Silent en de sloper
20

90-308-0332-3

Joe Silent en de rode veedief
21

90-308-0332-0

Joe Silent's dodenrit
 

MAX MILLER

BUFFALO BILL
  Deel / Druk / ISBN / Titel   Deel / Druk / ISBN / Titel
1
J0139 / J1139


De grote jager
2
J0154


De dreiging der Commanche indianen
3
J0167 (Herdruk als J1167)


En de bloedhond bende
4
J0187


Het goud van de Demonen kloof
5
J0197


En de Rode Arend
6
J0208


De sluipschutter van San Ciro
7
J1232


De nederlaag van Snelle Havik
8
J1249
90-206-1249-2

Tumult in Hardstone
9
J1254


Vlucht in het Grizzly gebergte
10
J1258
90-206-1258-1

De treinrovers van San Fernando
11
J1264


Achtervolging in Arizona
12
J1269


De orde van de Grizzlybeer
13
J1274
90-206-1274-3

Strijd om de Ringo Ranch
14
J1277
90-206-1277-8

De geest van het Gowalgebergte
15
J1282
90-206-1282-4

De bende van Billy Borr
16
J1288
90-206-1288-3

De premiejager van Wildrock
17
J1293


Verraad in Don Santos
18
J1300
90-206-1300-6

Het mysterie van de Mayo-rivier
19
J1314
90-206-1314-6

Goudroof in Fort Heller
   
=AANSCHAFFEN

KEES VLIEGER

BELGISCHE DETECTIVE SERIE
Inspecteur van Hoovelt
  Deel / Druk / ISBN / Titel   Deel / Druk / ISBN / Titel
1
J0233/1233

90-206-1233-6
Bandietenjacht op de Westerschelde
2
J0245/J1245


Diamantsmokkelaars in de klem
3
J1255

90-206-1255-7
In de greep van de brandstichters
4
J1265

90-206-1265-4
Dieven in de nacht
5
J1270

90-206-1270-0
Overval op het geldtransport
6
J1275

90-206-1275-1
Diamantdieven in de cockpit
7
J1279

90-206-1279-4
Interpol slaat alarm
8
J1284

60-206-1284-0
Bankroof in de havenstad
9
J1289

90-206-1289-1
Terreur over Vlaanderen
10
J1294

90-206-1294-4
Rechercheur van Hoovelt achter de tralies
11
J1279

90-206-1279-2
Misdaad op zee
12
J1601

90-206-1601-4
De buit van twintig miljoen
13
J1308

90-206-1308-1
Vlucht 7-18 in nood
14
J1311

90-206-1311-1
De vijfde man
15
J1316

90-206-1316-2
Jacht op vals geld
16
J1324

90-206-1324-3
Inspecteur Vrijman ontvoerd
17
J1328

90-206-1328-6
Onschuldig veroordeeld.....
18
J1331

90-206-1331-6
Het geheimzinnige landhuis
19
J1335

90-206-1335-9
Vreemde ontmoeting
20
J1339

90-206-1339-1
Meesterkrakers buiten spel
21
J1342

90-206-1342-1
Geketend in het duister
22
J1348

90-206-1348-0
Het goud van de Elona
23
J1352

90-206-1352-9
Dubbelspel
24
J1355

90-206-1355-3
Centrale recherche schaakmat
25
J1364

90-206-1364-2
Op dood spoor
26
J1367

90-206-1367-7
De laatste man
27
J5550

90-206-5550-7
Het geheim van het oorlogswrak
   

R. FEENSTRA
BERT BENSON

DE DISCUS SERIE
  Deel / Druk / ISBN / Titel   Deel / Druk / ISBN / Titel
1

90-206-1194-1

De mannen van de Discus
2

90-206-1217-4

De Discus slaat toe
3

90-206-1230-1

De Discus brengt redding
4

90-206-1247-6

De Discus valt aan
5

90-206-1252-2

De Discus overwint
6

90-206-1256-S

De Discus in gevaar
7

90-206-1263-8

De Discus snelt te hulp
8

90-206-1266-2

De discus komt terug
9

90-206-1272-7

De Discus in de strijd
10

90-206-1276-X

De Discus in volle vaart
11

90-206-1280-8

De Discus en de blauwe diamant
12

90-206-5601-5

De Discus weer in actie
13

90-206-5602-3

De Discus kwam, zag en ...!
 

CHRIS van ABCOUDE

PIETJE BELL
  Deel / Druk / ISBN / Titel   Deel / Druk / ISBN / Titel
1

90-206-1033-3

Pietje Bell
2

90-206-1017-1

Pietje Bell's goocheltoeren
3

60-206-1004-X

Nieuwe avonturen van Pietje Bell
4

90-206-1042-2

Pietje Bell is weer aan de gang
5

90-206-1024-4

Pietje Bell gaat vliegen
6

90-206-1061-9

De vlegeljaren van Pietje Bell
7

90-206-1081-3

Pietje Bell in Amerika
8

90-206-1051-1

De zonen van Pietje Bell

DIVERSE

SCHRIJVERS en TITELS
Druk / ISBN Titel  
ISBN10 9400506007
ISBN13 9789400506008
 
Terry Hayes - Ik ben Pelgrim
(must read)
Ontzettend goed boek!
90-10-04536-6 Sydney Sheldon - Het kille vuur
(must read)
Ontzettend goed verhaal, avontuur en historie
  J.B. Schuil - Rob en de stroper van Tjot-Idi
(must read)
Schitterend jongensboek
  C.Joh. Kieviet - De Dikke TROM (Omnibus 5 delen)
90-330-0101-2 Rink van der Velde - Foroaring fan lucht, Durk Snoad
7e druk C.Joh. Kieviet - Okke Tannema
Het verhaal gaat over een gezin waarvan de vader al het huishoudgeld aan alcoholische dranken op maakt. Het gezin heeft het erg arm en kan nauwelijks rondkomen.
Als kind heb ik dit boek gelezen, maakte een behoorlijke indruk op mij.
 
90-229-8686-1 Simon Kernick - Het recht in eigen hand
978-90-472-0179-3 Tatiana de Rosnay - Haar naam was Sarah
(must read - must see movie)
978-90-234-7181-3 Karin Slaughter - Omnibus twee verhalen
- Nachtschade
- Zoenoffer
90-206-1278-6 Jacht op de bankrovers
90-206-1257-3 De gestolen uitvinding